Στις 6/2/2012 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την επικινδυνότητα του κτηρίου στέγασης του σχολείου μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Βύρωνας 25/1/2012

ΠΡΟΣ: – Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων Α.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: – Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου – Δήμαρχο Βύρωνα, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Αξιότιμοι κύριοι, Όπως ίσως γνωρίζετε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα στεγάζεται σε ένα κτήριο του 1923, το οποίο βάσει τεχνικών μελετών, τόσο ιδιωτών μηχανικών, όσο και του ΟΣΚ και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά κρίνεται και εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, ως αναφέρονται παρακάτω:

 1. Ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος, με αυξητικές τάσεις ανά έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πληθωρικά τμήματα, των 25 και άνω μαθητών.
 2. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός αιθουσών για να καλύψει το συνολικό αριθμό των μαθητών, με αποτέλεσμα να έχουν χωριστεί κάποιες αίθουσες με γυψοσανίδες, δημιουργώντας έτσι αίθουσες «κελιά» για τους μαθητές.
 3. Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του αριθμού των μαθητών, οι παλιές τουαλέτες έχουν μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας!
 4. Ο αριθμός των νυν τουαλετών είναι ανεπαρκής. Το σχολείο διαθέτει μόλις έξι (6) τουαλέτες που εξυπηρετούν 350 μαθητές, εκ των οποίων οι 4 χρειάζονται άμεση επισκευή, διότι επί της ουσίας δεν λειτουργούν.
 5. Οι μαθητές που ανήκουν στο εν λόγω σχολείο, δεν μπορούν να φοιτήσουν όλοι σε αυτό λόγω των πληθωρικών τμημάτων και της ανεπάρκειας αιθουσών, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν σε γειτονικά σχολεία, διανύοντας πολύ μεγάλη απόσταση με τα πόδια, αφού οι υπάρχουσες συγκοινωνίες δεν εξυπηρετούν.
 6. Ο αύλειος χώρος, αποτελείται από 2 μικρές αυλές των 100τ.μ. και 50τ.μ. αντιστοίχως στις οποίες συνωστίζονται 350 παιδιά!
 7. Δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα πληροφορικής (το μάθημα της πληροφορικής γίνεται στο διάδρομο του 2ου ορόφου), αίθουσα εικαστικών, αίθουσα θεατρικής αγωγής και αίθουσα ξένων γλωσσών.
 8. Δεν υπάρχει αίθουσα για να λειτουργήσει το τμήμα ένταξης.
 9. Δεν υπάρχει αίθουσα σίτισης για τα παιδιά που μένουν στο ολοήμερο σχολείο.
 10. Δεν υπάρχει «κλειστό» γυμναστήριο.
 11. Δεν υπάρχει σκέπαστρο στο προαύλειο για την περίπτωση βροχής.
 12. Με το πρόσχημα της μεταφοράς σε άλλο κτήριο γίνεται από ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση στο υπάρχον κτήριο εδώ και πολλά χρόνια, παρόλο που η ολισθηρότητα της αυλής, το φθαρμένο δάπεδο της σκάλας και των διαδρόμων, η πτώση σοβάδων κ.λπ. αποτελούν αιτίες ατυχημάτων που απειλούν καθημερινά τους μαθητές του σχολείου.
 13. Οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν 2.100.000 ευρώ για την αγορά του πρώην ιδιωτικού σχολείου ΑΘΗΝΑΙΟΝ στην οδό Ιακώβου Μερκουριάδη, το οποίο μένει ανεκμετάλλευτο και δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε καν ως παράρτημα, ενώ τα παιδιά μας παραμένουν στο παλαιό κτήριο του Χαραλαμπόπουλου. Για ποιο λόγο έγινε αυτή η τεράστια και ανεπίτρεπτη για τις ημέρες που ζούμε δαπάνη; Άρα λεφτά υπάρχουν και τα έχουμε για πέταμα.
 14. Τέλος, με τη συγχώνευση των δύο σχολείων 4ο & 12ο Δημοτικά Βύρωνα και την ένταξή τους στο Ε.Α.Ε.Π., υπό τις παρούσες συνθήκες, υποβαθμίζεται η ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών μας. Μεγαλώνει ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, με αποτέλεσμα να μην επιτελείται σωστά το έργο των διδασκόντων.Η παιδεία είναι δικαίωμα των παιδιών μας, για την οποία έχουμε ευθύνη όλοι μας. Με τη συγχώνευση των δύο εν λόγω σχολείων και τη συνέχιση της στέγασης των μαθητών στο υπάρχον κτήριο, το δικαίωμα αυτό καταργείται. Οι συγχωνεύσεις και οι εντάξεις των σχολείων σε παιδαγωγικά προγράμματα γίνονται βάσει παιδαγωγικών κριτηρίων, σύμφωνα με την εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που άπτεται του παιδαγωγικού κριτηρίου, η απόφαση για τα δύο παραπάνω σχολεία;

Επιτέλους, σταματήστε να καθορίζετε τις τύχες των δικών μας παιδιών καθισμένοι στις καρέκλες σας και ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα, όπως αρμόζει στη θέση σας. Σας προσκαλούμε άμεσα σε ραντεβού στο χώρο του σχολείου ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμασι τι συμβαίνει, αφού φαίνεται πως δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για τα σχολεία που παίρνεται αποφάσεις και αδιαφορείτε για την ασφάλεια των μαθητών.

Αναμένουμε και απαιτούμε την έγγραφη απάντηση και την ανάληψη της ευθύνης από τους αρμόδιους φορείς για την ασφάλεια και καταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζονται τα παιδιά μας και φυσικά, την άμεση λύση του κτηριακού θέματος. Διαφορετικά θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις/ καταλήψεις, μη ανεχόμενοι πλέον την επί σειρά ετών κοροϊδία, αδιαφορία και εμπαιγμό σε βάρος των παιδιών μας, με ταυτόχρονη προβολή του θέματος στα Μ.Μ.Ε, διατηρώντας την επιφύλαξη ασκήσεως παντός νομίμου δικαιώματος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ο Πρόεδρος: Πολίτης Ιωάννης Η Αντιπρόεδρος: Αρβανιτάκη Αθανασία Η Γραμματέας: Δημητριάδου Δέσποινα Ο Ταμίας: Στεργίου Θεόδωρος Η Ειδική Γραμματέας: Κλαράκη Ελένη Τα Μέλη: Μέτσου Κατερίνα, Δελούκας Δημήτρης

Advertisements

Υποβολή σχολίου / δημοσιεύεται μετά από έγκριση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s